Worteltjes

Worteltjes

7 opmerkingen:

  1. Herinnering: echtgenoot vroeg in een restaurant sla i.p.v. worteltjes. Hij houdt niet van gekookte worteltjes.

    Ober weigerde. Bij vis eet je geen sla - maar worteltjes, zo werd mijn man te verstaan gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ha, maar hij heeft wel gelijk die ober!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ongetwijfeld - maar de (betalende) klant is koning :-)

    Geef mij maar jonge, rauwe worsteltjes. Of gecarameliseerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De klant is koning, natuurlijk, waar bemoeit die ober zich mee.

    Zo heb ik wel eens als dessert een voorgerecht genomen. Daar had ik trek in.

    Ik lust ze het liefst rauw die worteltjes, maar gecarameliseerd klinkt bizonder, heb er even op 'gegoogled', ben benieuwd:

    Gekarameliseerde worteltjes met honing

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hou helemaal niet van wortels. Bah! Veel te zoet. Gekookt zijn ze helemaal afschuwelijk indien zo, als groente bij iets, geserveerd. Wortels komen er bij mij alleen in als onderdeel van een gerecht om samen met andere groente een smaak te vormen. En dan zelfs alleen nog de winterpeen. Een bolognesesaus bijvoorbeeld. Wat helemaal erg is zijn doperwten met worteltjes uit een pot. Oh, gruwel! Of bruine bonen uit een blik. Da's nog veel erger dan wortels.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inderdaad, als ik boeuf bourguignon maak moet daar een winterwortel in. Na een paar uur meesudderen haal ik die eruit. Dient puur als smaakmaker.

    BeantwoordenVerwijderen